De 50 is aangetikt en wat ben ik hier dankbaar voor! Maar tegelijkertijd is het ook een bewustwording dat ik halverwege mijn leven ben. En dat is zeker niet verkeerd. Ik heb het prima naar mijn zin met het werk dat ik doe. Mijn kinderen worden steeds groter en gaan ook steeds meer hun eigen weg, waardoor ik meer ruimte en tijd voor mezelf krijg.

Maar de 50 voelt ook confronterend. Hoe ga ik mijn tijd tot mijn pensioen invullen? Blijf ik hetzelfde doen wat ik al die jaren heb gedaan, of ga ik eens iets anders doen? En als ik iets anders zou willen doen, wat zou dat dan zijn? Waar ben ik goed in en waar krijg ik nóg meer energie van? Die gedachten en twijfels bleven maar aan mij knagen.

Ik ben zelf mijn talenten gaan ontdekken en omarmen en vanaf dat moment veranderde alles. Zo kreeg ik steeds meer richting in de stappen die ik wilde zetten. Ik heb die stappen genomen en ontdekte met iedere stap meer over mezelf: waar ik blij van word, waar ik goed in ben en hoe ik mijn talenten nog meer kan laten groeien. Doordat ik steeds beter wist waar mijn talenten, kwaliteiten en valkuilen liggen, vond ik de kracht om een nieuwe stap te gaan zetten. En die stap was het doen van werk wat écht bij mij paste: mensen in hun kracht zetten.

“Ik ben ervan overtuigd dat door inzichten te krijgen in je talenten en krachten dat je dan zelfverzekerd wél die nieuwe spannende stappen zet die voor meer levensvreugde en persoonlijke groei zorgen”.

Uiteraard ben ik niet altijd hiermee bezig, als je mij zou kennen: 

  • kan ik op feestjes ook zeker het confetti kanon zijn en ben de hele avond op de dansvloer te vinden.
  • niet altijd met beide voeten op de aarde. Je kunt mij soms vinden op 30 meter diepte onder water of juist sky high omdat ik uit een vliegtuig spring.
  • iemand die iedere maand iets nieuws in de agenda zet dat volledig buiten mijn comfort zone ligt.
  • graag zelfontwikkelingsboeken lees op vakantie, die ik vervolgens een mooi plekje geef in mijn boekentoren
  • twee tot drie keer per week aan het sporten, maar die zak chips is toch echt wel helemaal voor mij.

 Jolanda

© Copyright - 2021 kleurbewust | Built by Site@ble